maanantai 9. joulukuuta 2013

The most wasted of all days is one without laughter

Jag, Annika och Luca har spenderat ganska mycket tid i SLCs downtown (centrum) den senaste tiden, speciellt jag och Annika. Det har blivit lite julshopping och många Starbucks-besök haha, och det är bara så mysit och roligt att vara där. I måndags besökte vi även Temple Square där de lägger upp julbelysning runt hela stället och då träffade vi en kvinna som har flyttat hit från Finland och en ung man som hade bott två år i Finland som ''missionary'' (mormonerna åker ofta till andra ställen som på mission för att sprida deras religion) och han pratade typ perfekt finska som var ganska häftigt, eftersom att han ändå bara hade bott två år där.

Minä, Annika ja Luca ollaan vietetty aika paljon aikaa SLC'n downtownissa, eli keskustassa viime aikoina, ainakin minä ja Annika. Ollaan käyty vähän nyt jouluostoksilla ja käyty monta kertaa Starbucksissa, ja downtownissa on muutenki tosi kiva viettää aikaa. Maanantaina käytiin myös Temple Squarella katsomassa mahtavia jouluvaloja ja tavattiin siellä samalla suomalainen nainen, joka oli muuttanut tänne, sekä nuoren miehen, joka on täältä kotoisin, mutta vietti pari vuotta Suomessa lähetyssaarnaajana, oli tosi kiva kuulla kuinka hyvää suomea tää mies puhui, hän käytti ihan puhekieltä ja sanoja kuten ''ratikka, kolmos luokka, mä ja sä'', oltiin ihan innoissamme, kun kuultiin jenkin puhuvan aivan mahtavaa suomenkieltä!


På fredagen spenderades kvällen hos Annika med två andra finska tjejjer för att fira Finlands självständighetsdag. Jag hade bakat mockarutor, Annika hade lagat makaronilåda och köpt glögg från The Old Dutch Store, och Ida och Heta (de två andra tjejjerna) hade tagit med finskt godis och choklad. Vi hade en jätte rolig kväll och även om vi aldrig förr hade träffat varandra så hade vi jätte mycket att tala om och skratta åt. Jag har märkt hur mycket gemensamt utbyteselever har med varandra, och även om man inte har träffat varandra så finns det alltid så mycket att prata om och man förstår varandra. Runt klockan 22 åkte Ida och Heta, och Luca kom och kollade en finsk julfilm, Rare Export, med oss. Och än en gång spenderade jag natten hos Annikas haha. 

Perjantaina vietin iltaa kahden muun Suomi-vaihtarin, Idan ja Hetan, kanssa Annikan luona ja vietettiin Suomen itsenäisyyspäivää illallisen merkeissä. Annika oli käynyt The Old Dutch Storessa ostamassa (tosi kallista) glögiä ja tehnyt makaronilaatikkoa, minä olin leiponut mokkaruutuja, Ida teki porkkanaraastetta ja sekä Ida, että Heta toivat suomalaista karkkia ja Fazerin suklaata. Oli tosi kiva ilta ja huomaa kyllä, että vaihtareiden kanssa ei ikinä oo tylsää, aina riittää puhuttavaa, saa nauraa paljon ja on kivaa, vaikka ei oltu ennen tavattukkaan. Vaihtarit vaan ymmärtää toisiaan parhaiten! Ilta-kymmenen aikoihin Ida ja Heta lähtivät kotiin ja Luca tuli katsomaan mun ja Annikan kanssa suomalaista joululeffaa, Rare Exportia. Taas kerran vietin yön Annika luona haha.


På lördagen efter att ha ätit sushi till lunch med mina vänner Ethan Erikka, Nova och Ean åkte jag till SLCs downtown med trax och mötte upp Annika och Luca, och spenderade några timmar i City Creek Mall, blev två Starbucks-besök och lite, lite shopping. Skulle egentligen köpa ett par varmare skor till vintern men hittade inga, så måste söka vidare. Vi träffade även Annikas vän Sam, som är en riktig fabulous kille! Runt 22-tiden plockade min värdpappa upp mig, Annika och Luca vid närmaste trax-stationen och så åkte vi till mitt där vi åt middag och hade movie night med ett par skräckfilmer, samt sleepover haha. 

Lauantaina lähdin muutaman kaverin, Ethanin, Erikkan, Novan ja Eanin, kanssa syömään sushia neljän aikaan ja oli tosi kivaa ja aah, rakastan sushia! Syömisen jälkeen lähdin traxil downtowniin, jossa vietin muutaman tunnin Lucan ja Annikan kanssa. Käytiin pari kertaa Starbucksissa ja ostin vähän asusteita. Oli tarkoitus ostaa talvikengät, kun tennarit alkaa olemaan mun jaloille liian kylmät, kun on pakkasta. En kuitenkaan löytänyt mitään talvikenkii, niin pitää jaksaa etsimistä ens viikolla. Tavattiin myös Annikan kaveri Sam, joka oli tosi kiva ja fabulous poika! Kymmenen aikoihin hostiskä tuli hakemaan meidän trax-asemalta ja lähdettiin Annika ja Lucan kanssa mun luokse syömään illallista ja viettämään leffailtaa parin kauhuleffa merkeissä ja pidettiin samalla sleepoverit kolmen kesken haha. 


Nu är det söndag och i morgon börjar en ny vevka med nya möjligheter! Idag lade Veronica och Sylvia (mina värdsystrar) ihop julgranen och dekorerade den, julstrumporna hänger över spisen, julmusik spelas överallt och folk har börjar dekorera sina hus med juldekorationer och julbelysnigar. Vi har även fått ganska mycket snö på marken här borta, folk har börjat åka slalom och snowboard, och jag hoppas att även jag slipper snart och åka slalom med vänner. 
Det känns så bra när jag kan åka trax (tåg) här helt själv, vet var jag kan hoppa av och på, och kan beställa en kaffe från Starbucks secret menu. Alla små saker gör min lyckliga och jag är så glad att jag får vara här, även om jag är glad att jag får åka tillbaka till Finland i sommar. Folk här frågar om jag gillar USA eller Finland bättre, oh c'mon, lite svårt att jämföra när jag har bott hela mitt liv i Finland och fyra månader här i USA. Jag älskar att ha fått chansen att bo här en tid, men Finland är ändå mitt hemland som jag älskar. Förr klagade jag om hur tråkigt land det är, men här har jag lärt mig att uppskatta Finland mer än vad jag någonsin har gjort och jag är otroligt glad, stolt och lycklig att jag har fått växa upp där, I'm proud to call myself a Finn. Glad självständighetsdag Finland, bättre säga det sent än aldrig! 

Nyt on sunnuntai ja huomenna alkaa uusi viikko uusilla mahdollisuuksilla! Tänään mun hostsiskot Veronica ja Sylvia laittoivat (muovi)joulukuusen pystyyn ja koristelivat sen, ja joulusukat roikkuu takan reunalla. Joulumusiikkia soitetaan kaikkialla ja ihmiset ovat alkaneet koristelemaan talojaan kaiken maailman joulukoristeilla ja jouluvaloilla, kyllä alkaa joulufiilikset olemaan huipulla. Lumi on peittänyt maan täällä, monet ovat alkaneet käydä laskettelemassa ja toivon, että mäkin pääsisin kohta laskettelemaan kavereiden kanssa.
Tuntuu niin hyvältä, kun osaan käyttää traxei (paikallisjunaa) ihan itse, tiedän missä voin hypätä kyytiin ja missä voin postua junasta ja, kun osaan tilata Starbucksin secret menulta. Kaikki tällaiset pienetkin asiat tekevät mut niin onnelliseksi ja parantavat päivää. Ihmiset kysyvät tykkäänkö enemmän Suomesta tai Jenkeistä, hei c'mon, ei näitä voi verrata, kun oon asunut koko elämäni Suomessa ja neljä kuukautta täällä - oon todella kiitollinen, että saan asua täällä tän ajan, mutta Suomi on silti mun rakas kotimaa ja oon siitä tosi onnellinen ja ylpeä, että oon saanut elää ja varttua siellä. Ennen valitin siitä kuinka ''tylsä'' maa Suomi mukama on, mutta täällä oon oppinut arvostamaan sitä ihan eri tavalla ja enemmän kuin ikinä ennen. Nyt todellakin ymmärrän miksi sanotaan, että on lottovoitto syntyä Suomeen, I'm proud to call myself a Finn! Hyvää itsenäisyyspäivää rakas, rakas Suomi, parempi sanoa tää myöhään ku ei ikinä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti