keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Thanksgiving break

Här i USA firar man Thanksgiving sista torsdagen i november så vi hade bara en två dagars skolvecka och ledigt onsdag, torsdag och fredag. På tisdagen planerade jag att chilla med Annika och Luca men eftersom att Annika sov hela kvällen utan att svara på våra meddelanden, så gick jag till närmaste bio (där en biljett+popcorn+limsa kostar 5 dollars) med Luca och kollade filmen The Wolverine. På onsdagen åkte jag och Annika till downtown med trax (lokal tåg, billigt, snabbt och bra) och chillade där med Luca, gick runt i City Creek-köpcentret och satt på Starbucks, sedan åkte vi och spenderade resten av kvällen at my place.

Täällä Jenkeissä vietetään marraskuun viimeisenä torstaina Thanksgiving, eli meillä oli kahden päivän kouluviikko ja sitten vapaata keskiviikko, torstai ja perjantai. Tiistaina mun oli tarkoitus hengailla Lucan ja Annikan kanssa, mutta koska Annika nukkui koko illan eikä vastannut meidän viesteihin tai puheluihin, niin päätettiin Lucan kanssa mennä kahdestaan lähimpään leffateatteriin (jossa lippu+popcorni+limsa maksaa 5 dollarii) ja katsottiin The Wolverine. Keskiviikkona lähdettiin Annikan kanssa downtowniin paikallisjunal, eli traxil (halpaa, hyvää ja nopeaa) ja hengailtiin siellä muutama tunti Lucan kanssa, käveltiin City Creek-ostoskeskuksessa ja istuttiin Starbucksissa, sitten lähdettiin ja vietettiin loppuilta mun luona. 

På torsdagsmorgonen åkte jag, mina två värdsystrar, värdmamma och värdpappa fyra timmar söderut till Cedar City, där många från min värdpappas släkt bor. När vi var framme fixade vi oss lite, böt myskläderna till lite snyggare och så var det dags för Thanksgiving dinner = mycket maaaaat och matkoma efter det också. Kalkon, grytor, potatismos, många olika pajer.. gott var det men efter det var jag så trött så jag tog en liten powernap före vi samlades framför tv'n resten av kvällen.

Torstaiaamuna lähdettiin kahden hostsiskon, hostäiskän ja hostiskän kanssa neljä tuntia etelämpään Cedar Cityyn, jossa monet mun hostiskän sukulaisista asuu. Kun oltiin perillä vaihdettiin roadtriplökövaatteet vähän hienompiin kuteisiin ja sitten oli Thanksgiving dinnerin vuoro = paljon ruokaaa ja ruokakooma sen jälkeen. Kalkkunaa, erilaisia patoja ja monta erilaista piirakkaa, oli kyllä hyvää, mutta sen jälkeen olin niin väsynyt, että otin powenapin ennen kuin keräännyttiin telkun eteen loppuillaks. 

På fredagsmorgonen åt vi en riktigt god frukost, sedan åkte vi ungefär en timme till Zion National Park. Vi gick på ett par promenader där i ett par timmar, tog lite bilder och kollade runt. Kan säga att det där ställer var jätte vackert, älskar alla dessa fina ställen som finns här i Utah. Om ni nångång åker till Utah så måste ni absolut besöka någon nationalpark om ni får chansen! På kvällen åkte vi hungriga till en restaurang där vi köade ungefär i en timme för att få ett bord, det var så fullt där, men det var värd väntan eftersom att vi var så hungriga och maten var så himla god. Vi övernattade på ett hotell nära Zion National Park och nästa dag (lördag) åkte vi in till nationalparken igen och gick på en till promenad som tog oss runt tre timmar. Utsikten var verkligen något unikt och vackert, och det var lite spännande när vi var så högt uppe i bergen, gick på ställen där man lätt skulle ha kunnat ramla ner..

Perjantaiaamuna syötiin tosi hyvä aamiainen ja sitten ajettiin noin tunnin päähän Zion National Parkiin. Käytiin patikoimassa reilut pari tuntia, otettiin vähän kuvia ja katseltiin ympäriimme. Voin rehellisesti sanoa, että oli todella kaunista, niin uskomattoman hienoja maisemia.. Rakastan kaikkea tätä mitä nähtävää ja upeita paikkoja mitä Utahissa on, jos teillä joskus on mahdollisuus käydä jossain Utahin luonnonpuistossa niin kannattaa todellakin käydä! Illalla mentiin sitten syömään todella nälkäisinä, kun ei oltu syöty aamupalan jälkeen. No saatiin sitten odottaa ravintolassa tunti, että saatiin pöytä, mutta oli kyl odottamisen arvosta, kun oltiin niin nälkäisiä ja ruoka oli tosi hyvää. Yövyttiin Zion National Parkin lähellä olevassa hotellissa ja lauantaina käytiin taas patikoimassa tuolla luonnonpuistossa noin kolme tuntia. Maisemat oli tosi hienot ja oli välillä vähän jännittävää, kun oltiin siellä tosi korkealla vuorilla ja käveltiin reunoilla, joista ois ihan helposti voinu tippua alas..


När vi körde hem på lördagen så körde vi förbi en bil med husvagn, och bilen var helt i stora lågor, inte något man ser varje dag.. Vi kom hem på lördagskvällen så jag mötte upp Annika och Luca och hängde med dem än en gång. Vi gjorde ett filmklipp som jag ska ladda upp hit någon dag snart bara jag får det att funka. När Luca åkte hem var jag och Annika upp hela natten, gjorde ett par Vines och var lite slöa, vi var uppe till sju på mornen haha - detta ledde till att vi sov till två. När vi vaknade lagade vi plättar som vi åt med vaniljglass och sylt, ahh så gott! En bra och lyckad första Thanksgiving och thanksgiving break allt som allt! :D

Kun vihdoin oltiin ajamassa kotiinpäin lauantaina nähtiin auto, jolla oli asuntovaunu perässä, ja tää auto oli ihan tulessa, siis se palo, isot liekit oli myös, ei kyl nää joka päivä tommosta.. Kun sitten oltiin kotona lauantai-iltana lähdin viettämään loppuiltaa Lucan ja Annika kanssa. Tehtiin yöllä joku retardi video, jonka lataan tänne joku päivä kohta haha. Kun Luca sitten lähti kotiin, niin jäätiin Annikan luokse valvomaan koko yön, tehtiin pari Vine-videoo ja oltiin vähän laiskoja, mentiin nukkuun aamu-seitsemältä ja nukuin taas ''vaihteeks'' Annikan luona. Herättiin sitten päivällä kahden aikoihin ja tehtiin suomalaisii lättyjä, jotka syötiin vaniljajäätelön ja hillon kanssa, ahh oli niin hyvää! Kaikenkaikkiaan oli tosi onnistunut ja kiva Thanksgiving ja thanksgiving break! :D

4 kommenttia:

  1. Koska annika ei vastannut meijän puheluihin tai viesteihin, must saa nyt ihan kauheen kuvan XD kuumeisena nukuin!!:D mut joo oot ihana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahaha, juujuu seli seli. haha no ei vaan, kyllä sä saat nukkuu ku on kuumetta haha lol xd SÄKIN OOT IHANA

      Poista
  2. Kiva blogi, mutta kerro sille sun kaverilles, että se näyttää tekohymynsä kanssa siltä, ku sillä olis p***t housussa ja yrittäis olla niin, ettei sitä huomaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. This is what America has maden for me ;) Can't help it!

      Poista