keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Utah the Beehive StateJag tänkte skriva lite information om min blivande hemstad Holladay, och delstaten Utah - the Beehive State, eftersom att jag tänkte att flera av er kanske vill veta lite mer om stället dit jag ska flytta om 54 dagar. 

Utahs största stad + huvudstad är Salt Lake City (SLC) och min blivande hemstad Holladay är en förort till SLC. Utah hade år 2011 2,817,222 invånare och Holladay har en population på cirka 27,000. I staden Salt Lake City är invånarantalet runt 180,000 men hela storstadsområdet besår av ungefär1 miljon invånare. SLC är centrum för mormonerna och av Utahs befolkning är ungefär 60% mormoner.
Utah gränsar till Nevada, Arizona, Idaho, New Mexico, Wyoming och Colorado. I Utah ligger många nationalparker och andra natuskyddsområden, bl.a. Arches National ParkBryce Canyon National Park, Zion National Park, Canyonlands National Park och Monument Valley. Klimatet i Salt Lake City består av fyra årstider med heta, torra somrar samt kalla, regniga vintrar. Slipper i allafall undan från kalla vinterdagar med -20 grader kallt som vi har här i Finland ibland, eftersom temperaturen inte sjunker så lågt. Utah är en bergig delstat och även från mitt blivande hem och min blivande skola kan man se berg, mäktigt.
Jag har kollat upp lite vad som finns i Salt Lake City (tar ungefär 20 minuter med bil från Holladay enligt Google maps) och har hittills hittat ett antal bra ställen som Victoria's Secret och Starbucks. Till skolan, Olympus High School, har jag ungefär en fem minuters bilresa. Om ni vill veta mera är det bara att fråga/kommentera eller Googla :)

Zion National Park / Canyonlands National Park
Monument Valley
Arches National Park, Bryce Canyon National Park
Olympus High School (Google maps). All pictures in this post from Google.

Ajattelin kertoa vähän mun tulevasta kotikaupungista Holladaysta ja osavaltiosta Utah - the Beehive State, koska ajattelin, että monet teistä haluavat ehkä tietää vähän lisää paikasta, johon muutan 54 päivän päästä.

Utahin suurin kaupunki + pääkaupunki on Salt Lake City (SLC) ja mun tuleva kotikaupunki on Holladay on SLCn esikaupunki. Utahin asukasmäärä oli vuonna 2011 2,817,222 ja Holladayn asukasluku on noin 27,000. Salt Lake Cityssä on noin 180,000 asukasta, mutta koko suurkaupunkialueella on noin 1 miljoona asukasta. SLC on mormonien keskusta ja noin 60% Utahin asukkaista on mormoneja.
Utah rajoittuu Nevadaan, Arizonaan, Idahoon, New Mexicoon, Wyomingiin ja Coloradoon. Utahissa on monta luonnonpuistoa ja muita luonnonsuojelusalueita, esim. Arches National ParkBryce Canyon National Park, Zion National Park, Canyonlands National Park ja Monument Valley. Salt Lake Cityn ilmasto koostuu neljästä vuodenajasta johon kuuluu kuumat, kuivat kesät ja sateiset, kylmät talvet. Pääsen ainakin vuoden eroon -20 asteen pakkasista, joita täällä Suomessa on välillä talvisin, koska lämpötila on todella harvoin niin alhainen. Utah on vuoristoinen osavaltio ja mun tulevasta kodista ja tulevasta koulusta näkyy vuoria, mahtavaa.
Oon vähän katellu, mitä tuolla Salt Lake Cityssä on (noin 20 minuutin ajomatka Holladaystä Google mapsin mukaan) ja oon ainakin löytänyt Victoria's Secretin ja Starbucksin, jeee. Kouluun, Olympus High School, mulla on noin viiden minuutin ajomatka. Jos haluatte tietää lisää niin kysykää/kommentoikaa tai googlatkaa :)

5 kommenttia:

 1. oho tossa maps kuvassa heti 2 mormonikirkkoo :D Onko sun hostperhe mormoneita myös vai? ja haittaaks sua et meet tollaselle alueelle mis vaikka sun perhe ei oiskaa ni kumminki iso osa ihmisistä kehen tuut tutustuu on mormoneja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh juu huomasin itsekki :) Tiedoissa ei ainakaan lukenu, joten en usko. Yritän vaan ajatella, että sekin on uus kokemus, että saa nähä toisenki elämäntavan, enkä oikeastaan usko, että kavereissa sitä ihan ärsyttävän paljon huomais, jos olis. Tuolla alueella on siis tosi paljon mormoneja ja vaikka mä en oo mitenkään uskovainen, niin en mä oikeastaan siitä välitä nyt, koska vuodestahan tulee sellainen jonkalaiseks sen teen, asenne merkitsee enemmän :D

   Poista
  2. Milla ei munkaan perheen tiedoissa lukenut et ne olis mormoneja vaan kristittyjä! Ja tosiaan vaikka mun hostit on mormoneja ni ei haittaa yhtään. mua ihmetyttää ihmisten pelko mormoneita kohtaa haha :D onks sul milla tullu sellasii reaktioit vastaa et ihmiset ois tyylii varotellu et hui joudut mormonien luo tai kauhistun yms :D ?

   Poista
  3. Ajjaa, mut mun mielestä mun perheen tiedoissa ei lukenu mitään, tai joku "no specific", mut saa sit nähä :) ei kauheesti varoitellu tai kauhistunu, mut ku oon sanonu mun tulevan asuinpaikan nii on välillä kuullu "ajjaa, siellähän on paljon mormoneja". Muaki vähän ihmetyttää kyl tuo pelko :D

   Poista
 2. Vilka häftiga ställen du kommer kunna besöka! :)

  VastaaPoista