lauantai 26. lokakuuta 2013

Hur fick du dina föräldrar att låta dig åka till Usa?
Mina föräldrar har aldrig varit emot idén att jag ville åka, så det var inte svårt. De har alltid stöttat mig och var glada för min skull, de förstår att en sånhär chans bara kommer en gång och att jag skulle ångra om jag inte hade åkt.

Hur mycket kostar ditt utbytes år ca?
Runt 10 000 euro allt som allt, med pengar som jag använder här. Jag vet, det är dyyyyyrt, men värt det! Om du vill åka och har möjligheten att betala summan så säger jag: åk!


Onks elämä jenkeissä ollu sellasta ku kuvittelit? Jos ei oo ni miten se on erilaista?
Jollain tavalla on ja jollain tavalla ei oo. School spirit on kyllä just paljon suurempaa kuin Suomessa ja siitä olinkin kuullut. Tää elämä täällä ei oo kuitenkaan helppoa, vaikka on ystäviä niin välillä tuntuu vähän yksinäiseltä. Mun hostperhe syö terveellisesti, joten en syö niin paljn roskaruokaa yms mitä kuvittelin syöväni. Kaikki on suurempaa, sitä jo arvelinkin, mutta oikeesti en kyllä tajunnut että näin monella olis näin isoja autoja.. Tosi monet asiat on kuitenkin yllättänyt mut, vaikka jotkut asiat on vähän sellaisia kuin kuvittelin.

Kaipaatko jo paljon suomeen?
Kaipaan joitain juttuja, mutta koti-ikävää ei oo vielä iskeny. Kaipaan mun ystäviä ja perhettä, mutta en mitenkään kovin paljon (..vielä). Kaipaan myös sitä vapautta mitä meillä nuorilla on Suomessa on. Ja suomalaista kouluruokaa ja koulusysteemiä, joo, en aio enään valittaa siitä. 

Lemppariherkku jenkeissä?
Starbucks-juomat, frozen youghurt, churrot, Slurpeet, s'mores, Oreo-keksit, pizza on täällä erilaista, mut tosi hyvää.. 

Miten enkku sujuu??
Paremmin päivä päivältä, ja meidän pohjoismaalaisten enkkua kehutaan täällä muutenkin :)

Ootko harrastanu tsiippaa ennenkin, vai aloititko vasta USAssa kyseisen harrastuksen ? :)
En oo cheeriä harrastanu ennen, täällä vasta aloitin :)


Tuutko hyvin toimeen sun host-perheen kanssa?
Tullaan todellakin hyvin toimeen, mun hostperhe on ihana! 

Onks sul paljon vapaa-aikaa vai meneeks meilkeen kaikki aika kouluun, läksyihin yms?
Heh, en oikeen jaksa kouluun panostaa, joten en nyt voi sanoa, että läksyihin menisi paljon aikaa. Joten joo, onhan mulla vapaa-aikaa ihan riittävästi, käytän sen esim. salilla Annikan kanssa, kotona löhöillen tai ystävien kanssa hengaillen.

Onks koulu siel helppoo?
On, kokeet on monivalintaa ja mulla onkin aika helppoja aineita täällä.. Mutta voin kyllä sanoa, että oon iloinen, että olen käynyt koulut Suomessa!


Mitä kaipaat eniten suomesta?
Ystäviä, perhettä, nuorten vapautta ilman kotiintuloaikoja, kunnon villejä bileitä haha, kouluruokaa, hyvää koulutusta, sitä, ettei tarvi jokapaikkaan kysyä kyytiä, jotain Suomi-ruokia.

Onko ollu missään vaihees semmost hetkee et olisit yhtään katunu vaihtoon lähtemistä?
Ei oo ollu semmosta hetkeä, vaikka välillä kaipaankin jotain Suomesta, opin ainakin arvostamaan Suomea enemmän, mutta on täälläkin kultaisia hetkiä ja oon kyllä tosi ylpee ja iloinen, että päätin lähtee vaihtoon!

Onko sul ollu vaikeuksii enkun puhumises vai onks sujunu hyvin?
Aluks oli vaikeempaa, mutta huomaan, että päivä päivältä enkku sujuu paremmin. Sanavarasto kasvaa ja hyvin oon pärjänny, vaikka välillä on sanoja joita en tajua tai joita on vaikeempi ääntää. 

Onks sun kielitaito parantunut paljon?
Kuten jo sanoin, niin sanavarasto kasvaa koko ajan ja ääntäminenki on helpompaa. Suomi ja ruotsi on alkanu unohtumaan jo nyt haha... Älkää ihmetelkö, miksei mun suomi ja kielioppi sun muut oo täydellisii :D

Jotain vinkkejä tuleville vaihtareille?
Ei kannata kerätä liian paljon ennakkoluuloja. Annikan kaa ollaan tajuttu, että kantsii varautuu siihen, ettei ihmiset pidä suunnitelmista tai lupauksista kiinni, varasuunnitelmat kehiin - esim. ne viikonlopun bileet ei ehkä tapahdu. Nauti joka hetkestä. Älä vietä liikaa aikaa kotona, kokeile uusia juttuja, pyydä kavereita hengailemaan.

Oliko exploriuksella semmosia vaatimuksia koulumenestyksen kanssa että arvosanat ei saanu olla tyylii 6 tai 5 ennen vaihtovuotta? 
En osaa sanoa, mut en usko, koska loppupeleis asenne ratkaisee. Jos vaikutat hyvältä tyypiltä niin en usko, että arvosanat on tärkein asia. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti